Café - Restaurant    DE  WAAL

Menukaart

VOORGERECHTEN: Grapefruitcocktail     €.  6,00 Gemengde salade     €.  7,00 Gerookte  Eendenborstfilet  en uienkonfijt met sinaasappel     €.  6,75  Rundercarpaccio     €.  9,75     Op een bedje van sla met pijnboompitjes, geschaafde Gruyère en carpaccio dressing Paté van het huis     €.  7,00     Twee verschillende patés met Ardeense uienkonfijt 1/2  Dozijn Slakken gegratineerd met kaas     €.  8,75 Gerookte Zalm op toast     €.  9,75 Salade met vis     €.  11,50         Gerookte zalm, gerookte forel, gerookte paling, gerookte heilbot      en Hollandse garnalen op een bedje van mesclum sla       Binnenvaartcocktail     €.  11,25     Grapefruit, Hollandse garnalen en zalm met een cocktailsaus Hollandse Garnalencocktail met een cocktailsaus     €.  13,25 SOEPEN: Soep van de dag     €.  5,00     Heldere Ossenstaartsoep     €.  6,00 Vissoep     €.  6,00 Uiensoep  gegratineerd met kaas     €.  6,50 HOOFDGERECHTEN: Vleesgerechten: Kombuisschnitzel    ( specialiteit )     €.  16,00     Gepaneerde schnitzel met een pikante saus, waarin kruiden, champignons en vruchten. Wienerschnitzel  met champignonsaus     €.  16,00 Wienerschnitzel  met pepersaus     €.  16,00 Stoofpotje van Kalfsvlees     €.  18,00     Stukjes kalfsvlees gestoofd in een roomsaus met champignons. Stoofpotje van Rundvlees     €.  18,00     Stukjes rundvlees gestoofd in een saus van specerijen. Biefstuk van de Haas  met champignonsaus     €.  25,50 Biefstuk van de Haas  met pepersaus     €.  25,50 Waaldijk Tournedos    ( specialiteit)    minimaal 2 personen      per persoon     €.  27,50     Biefstuk van de Haas met een Stroganoff-saus.     Waarin; paprika – uien – champignons – knoflook en ham. Gevogelte: Coq au Vin     ( kip in rode wijn )     €.  18,50 Visgerechten: Moot Zalm     ( gepocheerd )     met een kreeftensaus     €.  17,50 Vispotje     €.  18,50     Stukje kabeljauw, zalm, zeewolf en mosselen in een vissaus. Gestoofde Paling     €.  26,50     Stukjes paling gestoofd in een saus van groene kruiden. Bij alle hoofdgerechten worden groenten en aardappelen geserveerd.
D E S S E R T – K A A R T Gember    met  naar  keuze  dunne  of  geslagen  room     €.  4,75 Roomijs  met  nougatine  en  slagroom     €.  5,50 Roomijs  met  advocaat  en  slagroom     €.  6,00 Dame Blanche     €.  6,50     Roomijs  met  chocoladesaus  en  slagroom Schippers-ijs     €.  6,50     Roomijs  met  nougatine,  kirsch  en  slagroom IJspalet     €.  8,00     Aardbeien sorbetijs, limoen sorbetijs en mango sorbetijs  met  een  toefje  slagroom Black  pearl   €.  7,00     Bittere  chocolade  roomijs  met  stukjes  brownie, chcolade topping,  advocaat  en  slagroom Warm appelgebak  met kaneel roomijs  en  slagroom     €.  6,00 Gebakken Camembert  met  preiselbeeren  en  toast     €.  7,00      Proeverij van kaas     €.  8,75      Reypenaer  1 jaar,  Reypenaer  2 jaar, Wyngaard  Chévre  Affiné,   Wyngaard  Affineurs  ½ jaar      ( Heerlijk bij een glas rode wijn of port ) Irish  coffee    ( met  Irish  Whiskey )     €.  6,50 French  coffee    ( met  Grand  Marnier )     €.  6,50 Rudesheimer  kaffee    ( met  Asbach  Uralt )     €.  6,50 Spanish  coffee    ( met  Tia  Maria )     €.  6,50 Italian  coffee    ( met  Amaretto )     €.  6,50 D.O.M  coffee    ( met  Bénédictine )     €.  6,50